adidas is de Europese leider in sportuitrusting
Deelneming in kapitaal (30/09/2020) 6,8 %
Voting rights (30/09/2020) 6,8 %
Waarde van de deelneming (30/09/2020) € 3.787 M
Dividend (31/12/2019) € 42,8 M
Investeringsjaar
2015
Activiteiten
Sportartikelen
Verkoop
€ 23.640 M
Werknemers
59.000
Hoofdzetel
Herzogenaurach, Duitsland
 
Profiel
adidas is een wereldspeler die zich toelegt op het ontwerp, de ontwikkeling, de productie en de distributie van sportartikelen (schoenen, kleding en materiaal). De activiteit van de groep draait rond twee hoofdmerken: adidas en Reebok. De distributie verloopt via een netwerk van eigen winkels, e-commerce en onafhankelijke verdelers.
Portefeuille van GBL 30/09/2020
20,1 %
Netto dividenden 31/12/2019
8,8 %

Met uitsluiting van de terugbetalingen door de Franse belastingautoriteiten in verband met bronheffingen die op Total- en ENGIE-dividenden werden toegepast

Investeringsthesis

Verwacht wordt dat de sportgoederenindustrie de komende jaren zal groeien met 4-6% per jaar, gedreven door seculaire trends:

  • Athleisure: een wereldwijde modetrend naar meer casual kleding
  • Gezondheid & Wellness: meer aandacht voor het verbeteren van de gezondheid en de kwaliteit van het leven
  • Stijgende populariteit van sportbeoefening en sportkleding in China

adidas is een sterk merk in het ontwerp en de distributie van sportartikelen, (i) #1 in Europa en #2 wereldwijd en (ii) ondersteund door een groot innovatievermogen doorheen meerdere sponsorovereenkomsten.

Er bestaat een sterk groeipotentieel voor de verkoop, ondersteund door (i) de Amerikaanse markt, waar het marktaandeel van de groep onder Nike blijft, (ii) de Chinese markt, die de laatste jaren een sterke dynamiek heeft gekend, (iii) de digitale / omnichannel-aanpak: versnelde digitale routekaart, om goed gepositioneerd te blijven ten opzichte van de lopende retailtransformatie en (iv) snelheidsinitiatieven: duidelijke doelstellingen om de time-tomarket van producten te verminderen. benadering (inclusief digitaal).

Het potentieel voor verbetering van de EBIT-marge wordt gedreven door (i) de lopende herstructurering van het merk Reebok, (ii) kostenefficiëntie/ overheadoptimalisatie, voornamelijk door schaalvoordelen en (iii) verhoogde winstgevendheid in de VS.

Een solide balans met een sterke cashconversie maakt het mogelijk om de aandeelhouders te vergoeden.

  • Toezichtsraad 1/16*
  • General Committee 1/4*