Profiel

Mérieux Equity Partners is een AIFM-beheermaatschappij die eigendom is van Merieux Développement, een filiaal van Institut Merieux, en van het managementteam en die zich richt op durfkapitaal- en groeikapitaal binnen de gezondheidszorg en de voedingssector. De ondernemingen in haar portefeuille genieten een bevoorrechte toegang tot de industriële, commerciële en wetenschappelijke netwerken van de dochterondernemingen van Institut Mérieux in Frankrijk en de rest van de wereld, met inachtneming van de regelgevende instanties.

Institut Mérieux is een industriële holding met een wereldwijd netwerk in de gezondheids- en voedingssector, stelt wereldwijd 20.000 mensen tewerk en realiseerde in 2019 een omzet van ongeveer 3,2 miljard euro.

Waarde van de deelneming (30/06/2021) € 60 M
Distributie tot op heden ontvangen (30/06/2021) € 22 M
Investeringsthesis

In 2014 heeft Sienna Investment Managers een bedrag van 75 miljoen euro toegezegd aan de twee door Mérieux Développement beheerde fondsen: Mérieux Participations I en Mérieux Participations 2.

Sienna Investment Managers profiteert van een aantal gunstige financiële voorwaarden voor haar steun aan Mérieux Participations en Mérieux Participations 2.