Profiel

BDT werd in 2009 opgericht door Byron Trott en is een betrouwbare adviseur voor “closely held” bedrijven (met een kleine groep controlerende aandeelhouders) en eigenaren met capaciteiten van wereldklasse op diverse gebieden, waaronder M&A, optimalisering van de kapitaalstructuur, strategische en financiële planning, family office, filantropie en sociale impact, en transgenerationele transitie en ontwikkeling.

BDT Capital Partners voorziet familie- en door de oprichter geleide bedrijven van gedifferentieerd kapitaal op lange termijn. Het bedrijf heeft in zijn beleggingsfondsen meer dan 18 miljard USD opgehaald en heeft meer dan 6 miljard USD aan co-investeringen gecreëerd en beheerd van zijn wereldwijde global limited partners beleggersbasis.

Het filiaal van het bedrijf, BDT & Company, is een zakenbank die samenwerkt met familie- en door de oprichter geleide bedrijven om hen te helpen hun strategische en financiële doelstellingen te bereiken. Het bedrijf heeft kantoren in Chicago, New York, Los Angeles, Londen en Frankfurt.

Waarde van de deelneming (30/06/2021) € 111 M
Distributie tot op heden ontvangen (30/06/2021) € 21 M
Investeringsthesis

In 2015 heeft Sienna Investment Managers in het kader van de heropening van BDTCP II toegezegd om 108 miljoen USD te investeren.