Mérieux Developpement, dat werd opgericht in 2009, investeert in groeikapitaal en durfkapitaal binnen de gezondheidszorg en voedingssector.
Bekijk meer
2017

Acquisitie van Xeris en Ivantis

Acquisition

Aankoop door Mérieux Participations II (MP II) van een minderheidsbelang in Xeris Pharmaceuticals Inc., een biofarmaceutisch bedrijf dat injecteer-bare therapieën ontwikkelt voor de behandeling van diverse pathologieën, waaronder diabetes
Aankoop door MP II van een minderheids-belang in Ivantis Inc., een bedrijf dat zich toelegt op het ontwikkelen van nieuwe en innovatieve oplossingen voor glaucoom

2016

Overnames door Mérieux Développement

Acquisition

In juni 2016 heeft Merieux Developpement, via Mérieux Participations II (MPII), een minderheidsbelang voor 22 miljoen euro verworven in Novacap, een wereldwijde speler in de chemie. In november 2016 nam MPII ook voor 15 miljoen euro een minderheidsbelang in Le Noble Age, een Franse onderneming in de gezondheidszorg.

2014

Verbintenis van 75 miljoen euro in Mérieux Développement

Acquisition

Sienna Capital ging in het vierde kwartaal 2014 een verbintenis van 75 miljoen euro aan om te investeren in de beleggings maatschappijen van Mérieux Développement, vehikels die gespecialiseerd zijn in ontwikkelings- en innovatiekapitaal in de gezondheidssector.