Sagard werd in 2002 opgericht op initiatief van Power Corporation of Canada.
Bekijk meer
2017

Overname van een belang in Ipackchem door Sagard

Acquisition

In februari 2017 nam Sagard 3 een deelneming in het bedrijf Ipackchem, een van de wereldleiders in de productie van barrièreverpakkingen, waarvan de producten hoofdzakelijk bestemd zijn voor het transport en de opslag van aroma’s, parfums en agrochemische producten met kritieke eisen op het vlak van waterdichtheid, besmetting en verdamping.

2016

Kapitaalronde door Sagard 3

Acquisition

In het vierde kwartaal 2016 haalde Sagard 3 404 miljoen euro aan bijkomend kapitaal op, werd onderschreven door Sienna Capital voor 17 miljoen euro, naast negen andere Europese institutionele investeerders.

Overname van een belang in Prosol door Sagard

Acquisition

Op 25 maart 2016 kondigde een groep investeerders aangevoerd door Sagard aan dat een akkoord werd getekend met Denis Dumont, oprichter en meerderheidsaandeelhouder van Grand Frais, om een minderheidsdeelneming te verwerven in Prosol, de moedermaatschappij van de groep. Grand Frais is een Franse winkelketen gespecialiseerd in de verkoop van verse producten.

Verkoop van FläktWoods

Sale

Sagard en Equistone sloten een akkoord voor de verkoop van FläktWoods aan Triton. Die transactie werd afgerond in oktober 2016 en genereert een geconsolideerde meerwaarde van 12 miljoen euro (deel van GBL).

2015

Overdracht van Cérélia door Sagard II

Sale

In juli 2015 verkocht Sagard II haar participatie in Cérélia en boekte op die manier een overdrachtsmeerwaarde van 14 miljoen euro (deel van GBL).

Overnames en overdracht door Sagard III

Acquisition

Sagard III verrichtte tijdens het eerste halfjaar 2015 nieuwe overnames: Safic-Alcan, Délices des 7 Vallées en Alvest. Dat fonds heeft in september 2015 ook de overdracht van de groep Santiane tot een goed einde gebracht, wat een overdrachtsmeerwaarde van 7 miljoen euro opleverde (deel van GBL).

2014

Verkoop door Ergon Capital Partners II en Sagard II van hun deelneming in Corialis

Sale

Ergon Capital Partners II (ECP II) en Sagard II hebben op 30 oktober 2014 de verkoop afgerond van hun deelneming in Corialis, één van de Europese leiders in de productie van isolerende en gelakte aluminiumprofielen voor deuren, vensters en veranda’s. Die verrichting heeft in 2014 een geconsolideerd nettoresultaat van 41 miljoen euro opgeleverd (deel van GBL).