Ergon (ECP) werd opgericht in 2005 en is een private-equityfonds dat actief is in het "midmarketsegment".
Bekijk meer
2017

Overname door ECP III van een meerderheidsbelang in Keesing Media Group

Acquisition

In september 2017 verwierf ECP III van Telegraaf Media Group een meerderheidsbelang in Keesing Media Group (« Keesing »), de grootste uitgever van spelletjes en kruiswoordpuzzels in Europa voor een aankoopprijs van 34 miljoen euro.

Verkoop van deelnemingen in ELITech

Sale

ECP III tekende een overeenkomst met PAI Partners met het oog op de verkoop van ELITech, een producent en verdeler van uitrustingen en reagentia voor invitrodiagnoses
Geconsolideerde overdrachts-waarde op 30 juni 2017 geschat op 102 miljoen euro (deel GBL)

Verkoop door ECP III aan PAI Partners van zijn meerderheidsbelang in ELITech

Sale

In juli 2017 heeft ECP III zijn meerderheidsbelang in ELITech, een fabrikant en distributeur van in-vitro diagnostische apparatuur en reagentia, aan PAI Partners verkocht. Op geconsolideerde basis heeft deze transactie een netto overdrachtsmeerwaarde van 104 miljoen euro (deel van GBL) opgeleverd.

2016

Overname van Deutsche Intensivpflege Holding GmbH (DIH)

Acquisition

ECP III verwierf in december 2016 een meerderheidsbelang in de vennootschap Deutsche Intensivpflege Holding GmbH (DIH), een van de belangrijkste dienstverleners voor ambulante intensieve zorgen in Duitsland.

Verkoop van De Boeck en Larcier

Sale

Ergon Capital Partners III sloot akkoorden gedurende het tweede kwartaal van 2016 over de verkoop van De Boeck Education N.V., De Boeck Digital N.V. en Larcier Holding N.V. De kapitaalwinst op verkoop bedraagt 51 miljoen euro (aandeel GBL).

Kapitaal ophaling door ECP III

Acquisition

ECP III haalde in juli 2016 150 miljoen euro op, waarmee de omvang van het fonds toeneemt tot 500 miljoen euro. Deze ophaling werd ingetekend door Sienna Capital voor 100 miljoen euro en door andere Europese investeerders van eerste rang.

Overname van een belang in Looping door ECP III

Acquisition

In maart 2016, verwerving van een indirect meerderheidsbelang door Ergon Capital Partners III (ECP III) in Financière Looping Holding S.A.S., een Europese leider in de markt van recreatieparken.